NU ÄR ANMÄLAN TILL HT21 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people
Body Mind Spirit läger

Välkommen till Body Mind Spirit-lägret och bli ledare i Bromma KFUM

Unga ledare är kärnan i Bromma KFUMs verksamhet. Utan dom har vi ingen verksamhet. Därför är ledarutveckling en del av vår kärnverksamhet. Unga är inte bara möjliga ledare i framtiden utan de är ledare här och nu. Därför är utbildning för unga ledare bland det viktigaste vi gör. 


Parallellt med våra vanliga läger för barn i åldrarna 8-14 år så pågår vårt största årliga ledarutbildning.Body Mind Spirit-lägret är en ledarutbildning i sommarlägerform som är öppen för alla unga mellan 15-17 år att söka och pågår under större delen av ett år. Detta är ett läger för dig som är eller vill bli ledare på någon av Bromma KFUMs sommarläger eller terminsaktiviter framöver.


Hos Bromma KFUM får unga oavsett tidigare erfarenhet möjlighet att växa och utvecklas i sin egen takt och utifrån sina intresseområden och styrkor. Många får vänner för livet under sin tid som ledare. Som ledare i Bromma KFUM blir man en del av en härlig gemenskap både lokalt och internationellt då KFUM är en rörelse som finns i hela världen.


Rollen som ledare innebär ett ansvar som många unga tidigare inte haft. Vi vill ge verktyg för att våga leda, att tillsammans med andra ledare sätta ord på vad det innebär att leda andra och att leda sig själv.

OM BODY MIND SPIRIT-LÄGRET
Huvudfokus är på två lägerveckor i sommar där den första är en teoretisk-och upplevelsebaserad ledarutbildning där vi genomför de första stegen i KFUM:s utbildningstrappa. Du får kunskap och verktyg för att jobba med grupper, kommunikation, feedback och att lära känna och leda dig själv och andra.  Den andra lägerveckan består av praktik på någon av våra sommarläger på Kärsögården med en erfaren ledare som mentor vilket skapar trygghet i den nya rollen som lägerledare. Vi tar oss även tiden för lite bad och lekar. Under hösten har vi uppföljningsträff och du får möjlighet att praktisera på någon av våra terminsaktiviteter.


VEM KAN DELTA?

  • Unga med olika bakgrund och erfarenhet i åldrarna 15-17 år, alltså du som är född 2004-2006. Det finns inga som helst krav på tidigare erfarenhet som ledare.
  • Vi riktar oss främst till deltagare från Stockholmsområdet men med huvudfokus på Stockholms västerort, dvs stadsdelarna Bromma, Hässelby-Vällingby, Spånga-Tensta samt Rinkeby-Kista.
  • Vi tar in cirka 12-20 deltagare på detta läger
  • Du måste kunna delta i de obligatoriska förberedande utbildningarna för att bli antagen

TID OCH PLATS
Lägret är v. 25 och 26 på Kärsögården på Ekerö. Uppföljning och praktik på terminsaktiviteter sker under hösten i Alvik och Bromma.

Du måste även kunna delta i den förberedande utbildningn i Hjärt-och lungräddning, första hjälpen och vattenlivräddning den 13 juni på Kärsögården.

UNDER HÖSTEN OCH EFTER UTBILDNINGEN
Under hösten sker uppföljningsträff och det finns möjlighet att praktisera på någon av våra terminsverksamheter eller varför inte starta upp en ny verksamhet utifrån dina intressen och styrkor. Om du väljer att fortsätta engagera dig får du utöver stöd från vårt kansli och de andra ledarna även möjlighet att gå ytterligare ledarutbildningar samt delta i nationella och internationella träffar och utbyten inom KFUM-rörelsen. 


PRIS
Det är kostnadsfritt att delta i Body Mind Spirit-lägret.

Du måste dock bli medlem i föreningen för att kunna delta, vilket du kan bli i samband med att du blir antagen. Medlemsavgiften för 2021 är 120 kr. Detta gör att du omfattas av föreningens medlemsförsäkring under våra aktiviteter.

ANSÖKAN
  • Vi öppnar ansökan den 31 januari
  • Det första steget i ansökan att fylla i vårt ansökningsformulär. Sista dag att ansöka är 31 mars.
  • Under april bjuder vi in till en träff med intervju och samarbetsövningar. 
  • Du får besked om du har fått en plats senast 30 april.


Vi tar hänsyn till storlek på grupp, gruppdynamik och deltagarna har en bredd av bakgrunder och erfarenheter utöver personens egna intresse och engagemang när vi gör vårt urval.


VAD HAR UTBILDNINGEN LETT TILL?

Vi kan se att utbildningen ger ett väldigt bra resultat då en stor majoritet av de som går utbildnngen fortsätter som ledare både i terminsaktiviteter eller kommer tillbaka och jobbar på sommarläger kommande år. De tycker vi är jätteroligt och precis det vi hoppas ska hända!


FRÅGOR?

Kontakta oss via mejl på bromma@kfum.se

Ansök till Body Mind Spirit 2021!
2021-01-28 10:52
Om du är eller vill bli ledare på någon av Bromma KFUMs sommarläger eller terminsaktiviter framöver är Body Mind Spirit lägret för dig. Ansök till den här ledarskapsutbildningen för att få en härlig sommarupplevelse tillsammans med andra ledare samtidigt som du utbildar dig inom ledarskap. 

Välkommen med din ansökan senast 31 mars! 

Vid frågor kontakta bromma@kfum.se
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..