NU ÄR ANMÄLAN TILL HT21 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people
Teaterläger

Välkommen till teaterlägret

Sommaren är en tid då skolor stänger och de flesta fritidsverksamheter tar sommarlov. Då är det dags för sommarläger med Bromma KFUM, en tid att skapa minnen fylld av bad, natur, rörelse, lek, nya bekantskaper och självutveckling i sjönära natur med närhet till skog och mark. 

 

Det är svårt att beskriva hur det är att gå på sommarläger, det är något som måste upplevas. Det är en blandning av gemenskap, trygghet och äventyr som leder till personlig utveckling och bidrar till en bättre fysisk och psykisk hälsa. För många barn och unga blir lägervistelsen ett minne för livet. Våra engagerade unga ledare skapar trygghet och gör det lilla extra för att barnen ska få en 

oförglömlig upplevelse 

 
Våra läger har mycket gemensamt oavsett inriktning. De är en blandning av gemenskap, trygghet och äventyr. Fokus är alltid på att ha roligt tillsammans och utvecklas utan krav på prestation där samarbetsövningar, upplevelser och personlig utveckling står i centrum. Vi spenderar mycket tid utomhus där vi har aktiviteter och lekar, fokus på rörelse, samarbetsövningar med gruppen, temadagar och självklart finns möjlighet till klassiska lägeraktiviteter såsom bad och flottbygge. Vi gör ofta egna varianter på aktiviteter för att flytta fokus från tävlingsmoment och prestationskrav till samarbete och att ha roligt. Vi lyssnar in deltagarnas egna behov och önskemål. 
 
OM TEATERLÄGRET

På teaterlägret får deltagarna möjlighet att stå på scen och låta fantasin flöda. Med rösten och kroppen gestaltar deltagare olika karaktärer, känslor och roller och vi jobbar exempelvis med berättar-och teaterövningar, improvisation, stagefighting, scenframställning och att ta fram en föreställning. Efter en vecka med övningar och repetitioner är det dags för den föreställning som deltagarna tillsammans har arbetat fram för nära och kära och de andra lägerdeltagarna. 

 

Men vi tar oss även tiden till en del klassiska lägeraktiviteter såsom exempelvis låghöjdsbana, flottbygge, paddla kanot, frisbeegolf och badar.  Varje vecka har vi en gemensam temadag med alla läger där ledarna låter sin kreativitet flöda och hittar på olika utmaningar och lekar som deltagarna får lösa tillsammans.  Barnen får även själva möjlighet att påverka vad som händer och när i den mån det är möjligt.

 

 • Detta läger riktar sig till barn mellan 8-14 år
 • Måndag till fredag* kl 9-16, sista dagen slutar vi tidigare
 • Mellanmål ingår men medtag egen lunch
 • Vi är på Kärsögården, vår kurs-och lägergård på Ekerö
 • Alla deltagare får en lägertröja. 
Barnen delas upp i 2 grupper om max 20 deltagare/grupp efter anmälan. Barnen kan i anmälan ange önskemål på vänner de gärna vill vara i samma grupp som och vi gör alltid vårt bästa för att ta hänsyn till detta i gruppindelningen

 

EXEMPEL PÅ EN LÄGERDAG

 • 08:20 - Samling för de som vill samåka vid Brommaplan
 • 09:00 - Morgonsamling i varje grupp där vi tar närvaro och går igenom dagen
 • 09:30 - Aktivitetspass 1 
 • 11:30 - Lunch
 • 12:30 - Aktivitetspass 2 
 • 14:30 - Mellis med traditionella mellisdansen
 • 15:00 - Aktivitetspass 3 
 • 16:00 - Avslutningssamling

 

LÄGERVECKOR 

V. 24, 25*,26

 

*Observera att det endast är måndag till torsdag på grund av midsommar under v.25

 

PRIS

Deltagaravgift: 

 • v. 24 och 26-1800kr
 • V. 25-1550kr

 

I deltagaravgiften ingår en administrationsavgift på 60 kr.

 

Medlemsavgift på 120 kr tillkommer om deltagaren inte redan är medlem i föreningen. Vårt bokningssystem känner av om deltagaren redan betalat medlemsavgift för detta kalenderår. I medlemskapet ingår vår medlemsförsäkring som deltagaren omfattas av under deltagande i all vår verksamhet. 

 

ANMÄLAN

 

*Anmälan är bindande. Deltagaravgift och medlemsavgift betalas inte tillbaka. 
 
Om vi längre fram blir tvungna att ställa in sommarens läger helt med anledning av Covid-19 får alla som önskar sin deltagaravgift tillbaka med undantag för medlemsavgift och en administrativ avgift på 300 kr. 
 
VÄNTELISTOR
Om ett läger blir fullbokat kommer ni kunna ställa upp er på en väntelista. I samband med det får ni godkänna gratis medlemskap i föreningen. Om det blir en plats ledig eller vi släpper fler platser så kommer alla som står på väntelistan få ett mejl om detta och det är först till kvarn som gäller för bokning till dessa platser.
 
 
COVID-19
Föreningen kommer liksom under 2020 följa utvecklingen av Covid-19 noga och anpassa lägrens upplägg för att följa myndigheternas rekommendationer och riktlinjer. Vi tror och räknar tyvärr med att Covid-19 kommer påverka oss även under sommarlägren 2021 men vi känner oss trygga och förberedda på att kunna genomföra våra sommarläger ändå i likhet med hur vi gjorde under 2020. Vi kommer likt 2020 ha en löpande dialog med Region Stockholm smittskyddsenhet för att säkerställa att vi kan arrangera såväl trygga som roliga sommaläger. 

 

FRÅGOR?
Mejla oss gärna på bromma@kfum.se 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..