NU ÄR ANMÄLAN TILL VT22 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people

Till vänster: Inne i sporthallen. Till höger. Ingången till sporthallen till vänster om församlingen.


KFUM-hallen har en lång historia i Bromma KFUM och är central för att vi som förening ska kunna bedriva vår verksamhet för barn och unga. 


När fastigheterna på Vidängsvägen 9 och 11 skulle byggas så var det Bromma KFUM som hade rättigheterna till tomten. Föreningen gav bort en del av tomträtten så församlingen kunde bygga församlingshuset och St Ansgars kyrka i utbyte mot ett hyresfritt avtal avseende sporthallen som byggdes i källarplanen i församlingsbyggnaden. Bromma KFUK-KFUM har sedan 1963 haft ett hyresfritt nyttjandeavtal med Västerleds församling men sedan 2009 betalar föreningen hyra till Västerleds församling. 


För att ha råd att hyra och driva KFUM-hallen hyr Bromma KFUM i sin tur ut sporthallen de tider som föreningen inte använder det till sin egen verksamhet. I Stockholm råder det dessutom stor brist på sporthallar och därför vill vi att den ska komma fler än oss själva till del. Vi prioriterar såklart att hyra ut till verksamhet för barn och unga, men även andra föreningar och grupper kan hyra.

  

Sporthallen är cirka 26 m lång och 15 m bred och omfattar alltså 390kvm. Ytor för förvaring av material, 2 omklädningsrum och klubbrum tillkommer.  


HITTA HIT
Adress: Vidängsvägen 11, 167 36 Bromma


Åka kommunalt

Det enklaste är att åka kommunalt. KFUM-hallen ligger bara några minuter från Alvik där både t-bana, tvärbanan och Nockebybanan.


Köra bil

Det finns inga parkeringsplatser kopplade till KFUM-hallen. Det finns vissa i närheten, exempelvis ett parkeringshus vid Alviks torg. 

TILLGÄNGLIGHET

KFUM-hallen är byggd på 60-talet och är längst ner i en källare. Det är två cirkulära trappor dit. Det finns ingen hiss. Därför är det tyvärr svårt för personer som är rullstorsburna eller personer med barnvagn att ta sig till sporthallen. Vi hoppas på sikt kunna göra sporthallen tillgängliga för alla.

Viktig information om KFUM-hallen och pandemilagen
2021-01-15 12:40

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Enligt lagen måste ett maxtak för lokalen som helhet samt för respektive avgränsat utrymme beräknas. Dessa maxtak måste följas av alla som har verksamhet eller är i lokalen. Detta är inte en rekommendation som är frivillig att följa utan en lag. Inga undantag finns. Brott mot lagen kan leda till vite/böter eller att verksamheten stängs ned.  


Max antal personer i KFUM-hallen 

 • I KFUM-hallen får det totalt i alla tillgängliga utrymmen finnas totalt 48 personer 
 • Max personer i träningshallen - 39 personer 
 • Max personer i omklädningsrum 1 - 4 personer (till vänster nedanför trappan) 
 • Max personer i omklädningsrum 2  - 5 personer (till höger när man kommer ner för trappan) 

Den som är ansvarig för respektive verksamhet/grupp ska säkerställa att dessa maxtak följs. Varje grupp måste lämna hallen innan nästa grupp får gå in. Varje grupp ska planera och säkerställa att man är ute ur lokalen i samband med att den bokade tiden är slut. 


För att säkerställa att flera grupper inte är i hallen samtidigt samt att maxtaket inte överskrids ska ansvarig person för respektive grupp först själv gå in i hallen och säkerställa att förra gruppen har lämnat innan den egna gruppen släpps in.  

I trapphuset ska ingen uppehålla sig, den är till för att ta sig in och ut i lokalerna. 

 

Övriga åtgärder för minskad smittspridning 

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i verksamhet utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under verksamhet skall man gå hem direkt.  
 • Vi uppmanar våra medlemmar och besökare som tillhör en riskgrupp att iaktta särskild försiktighet  
 • Håll 2 meters avstånd till varandra  
 • Anpassa er verksamhet för att minimera och ta bort moment med närkontakt  
 • Undvik trängsel t.ex. vid kö till ett redskap/station eller vid in och utpassering till hallen.   
 • Ha god handhygien. Tvätta händer med tvål och använd handsprit. Tvål finns att tillgå i lokalen.  
 • Undvik omklädningsrummen i möjligaste mån och byt om och duscha hemma före och efter verksamhet. Observera att maxgräns för omklädningsrum måste följas om de används.  
 • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.  
 • Vid aktivitetens början och slut ska man minska trängsel. Grupper ska ha lämnat hallen/omklädningsrum innan träningstiden är slut och grupper ska inte heller gå in i hallen/omklädningsrum innan träningstiden börjar.  
 • Om det är möjligt, genomför aktiviteten utomhus  
 • Barn/ungdom som skall delta i verksamhet skall lämnas utanför ytterdörren eller på plats anvisad av hyresgäst. Undantag kan i undantagsfall göras för barn som inte klarar sig själva, men begränsas då till 1 medföljande vuxen. Resterande får tyvärr vänta utanför våra lokaler. 

 

Personer från Bromma KFUM kommer besöka grupper och säkerställa att dessa regler följs. Görs inte detta kan gruppen bli avstängd från att använda KFUM-hallen. 


Nu släpper vi intresseanmälan för bokning av tider HT20/VT21
2020-02-18 14:47
Nu släpper vi intresseanmälan för bokning HT20-VT21 för KFUM-hallen. Läs gärna igenom utgångspunkterna för att hyra, själva uthyrningsavtalet osv innan ni gör er intresseanmälan. All information ligger uppe på hemsidan som vanligt.​

Vid frågor kontakta bromma@kfum.se 
Information om aktiviteter i KFUM-hallen
2020-02-07 10:10

Hej! 

Du är information till dig som är ledare eller har barn som går på någon av Bromma KFUMs aktiviteter i KFUM-hallen på Vidängsvägen 11 i Alvik.  


Tidigare har ytterdörren ofta stått uppställd för att det har varit det enklaste sättet för barn och föräldrar att komma in och hämta och lämna. Detta har aldrig egentligen varit tillåtet från fastighetsägarens sida pga att det gör det enklare för obehöriga att ta sig in och gör att vår försäkring inte gäller om något skulle hända. Tidigare under januari har det varit stökigt i området och vi och andra i området har tyvärr haft problem med skadegörelse nattetid. Detta har nu lugnat ner sig men därför kommer ytterdörren tillsvidare vara låst. 


Vi och vår fastighetsvärd jobbar på en lösning med en porttelefon som preliminärt kommer vara på plats under mars månad. Då kommer ledarna enkelt ska kunna släppa in deltagare och föräldrar nerifrån sporthallen.  
 
Men tills den är på plats så har vi följande rutiner: 

 • Cirka 10 minuter innan aktivitetsstart till 10 minuter efter aktivitetsstart kommer ledare befinna sig vid dörren för att öppna tills samtliga deltagare är på plats. Samt 5 minuter innan aktivitetsslut så föräldrar kan komma in för att hämta sitt barn.  

I några grupper är det svårare för ledarna att kunna avsätta en person att stå vid dörren. Där får gärna ni föräldrar hjälpa till om ni har möjlighet.  


Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på nästa veckas aktiviteter!

Mvh ledare och personal på Bromma KFUM

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..