NU ÄR ANMÄLAN TILL HT21 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people
Gröna dar

Välkommen till sommarlägret Gröna Dar

Vi har under tio år arrangerat sommarlägret Gröna Dar där vi välkomnar barn och unga med funktionsvariationer. I en lugn och stillsam miljö, i mindre grupper och med hög ledartäthet är vi på vackra Lovö i sjönära natur omgiven av skogen. 

 

Vi erbjuder olika stimulerande och avslappnande aktiviteter med anpassning till varje individ och dess specifika funktionsvariation. Vi lagar mat över öppen eld, paddlar kanot, badar, fiskar, leker, samtalar och utforskar skogsmiljön tillsammans. Genom anpassade och flexibla men utmanande aktiviteter i skog och mark vill vi ge deltagarna en möjlighet att utvecklas och lämna lägret gladare än vid start. Deltagarna brukar särskilt uppskatta att få åka flytbrygga, paddla kanot, ta det lugnt i hängmattan och utforska naturen tillsammans. 

 

Även de klassiska lägeraktiviteterna såsom bad, laga mat tillsammans utomhus samt våra många lekar och samarbetsövningar brukar vara populära inslag. Vi gör ofta egna varianter på aktiviteter och lekar för att flytta fokus från tävlingsmoment och prestationskrav till samarbete och att ha roligt. Vi tar även tid till samtal, stillhet, vila och återhämtning i gräset eller hängmattan vilket skapar utrymme för lugn och reflektion. Vi ser att nya upplevelser gör att deltagarnas komfortzon utökas och att de vågar sig på fler nya utmaningar och känner att de klarar mer än vad de först tror. Våra ledare har erfarenhet och kompetens av att jobba med just den här målgruppen och är vana att bygga relationer och skapa trygghet och inkludering. 

 
 • Lägret är för dig som är mellan 9-16 år.
 • Det är ett dagläger mellan kl 9:30-16:00.
 • Lägret är på Lovön, Ekerö. Möjlighet till hjälp med tranport finns.
 • Lägret består av cirka 12 deltagare per vecka.
 • Lunch medtages (kall)
 • Mellis ingår samt en lägertröja
 
EXEMPEL PÅ EN LÄGERDAG
 • 09:30  - Avlämning vid lägerplats eller samåkning från Brommaplan vid behov fram till 10
 • 10:00 - Morgonsamling på lägerplatsen där vi går igenom dagen och har morgonlek 
 • 10:30 - Aktivitet  (tex paddling, bad, fotboll)
 • 12:00-13:00 -  LUNCH
 • 13:00 - Aktivitet  (tex klippbad, tur på flytbrygga, fiske)
 • 14:30 - Mellis
 • 15:30 - Avslutningssamling, hemresa.
 • 16.00 - Åter vid Brommaplan
 
PLATS
Vår vackra lägerplats på Lovö är belägen vid Lovöns västra strand 1,5 km norr om Lovö vattenverk inom Lovö Naturreservat. 
 
LÄGERVECKOR 

V. 26 och 27

 

PRIS

 • Deltagaravgift: 1200 kr (i deltagaravgiften ingår en administrationsavgift på 60 kr.)
 • Medlemsavgift på 120 kr tillkommer om deltagaren inte redan är medlem i föreningen. 

Vårt bokningssystem känner av om deltagaren redan betalat medlemsavgift för detta kalenderår. I medlemskapet ingår vår medlemsförsäkring som deltagaren omfattas av under deltagande i all vår verksamhet. 

 
ANMÄLAN
 
Då intresset brukar vara mycket stort kommer vi att utifrån intresseanmälningarna göra något typ av slumpmässigt urval men även ta hänsyn till respektive deltagare och gruppens sammansättning. 
 
FRÅGOR?
Kontakta oss på bromma@kfum.se 
 
 
Intresseanmälan till Gröna Dar är öppen!
2021-01-28 11:30
Välkommen med din intresseanmälan till vårt mysiga veckoläger Gröna Dar! 

Gröna Dar är ett dagsläger som äger rum på Lovön, Ekerö. Lägret består av cirka 12 deltagare per vecka och vänder sig till barn mellan 9-16 år som lever med någon typ av funktionsvariation. 
På Gröna Dar gör vi ofta egna varianter på aktiviteter och lekar för att flytta fokus från tävlingsmoment och prestationskrav till samarbete och att ha roligt. Vi tar även tid till samtal, stillhet, vila och återhämtning i gräset eller hängmattan för att skapa utrymme för lugn och reflektion. 

I priset för lägret ingår lunch och mellis samt en lägertröja.

Då intresset för detta läger brukar vara mycket stort är första steget för att få en plats att göra en intresseanmälan. Vi gör utifrån dessa anmälningar ett slumpmässigt urval med viss hänsyn till gruppens sammansättning.


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..