NU ÄR ANMÄLAN TILL VT22 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people
Sportläger

Välkommen till Sportlägret

Sommaren är en tid då skolor stänger och de flesta fritidsverksamheter tar sommarlov. Då är det dags för sommarläger med Bromma KFUM, en tid att skapa minnen fylld av bad, natur, rörelse, lek, nya bekantskaper och självutveckling i sjönära natur med närhet till skog och mark. 

 

Det är svårt att beskriva hur det är att gå på sommarläger, det är något som måste upplevas. Det är en blandning av gemenskap, trygghet och äventyr som leder till personlig utveckling och bidrar till en bättre fysisk och psykisk hälsa. För många barn och unga blir lägervistelsen ett minne för livet. Våra engagerade unga ledare skapar trygghet och gör det lilla extra för att barnen ska få en 

oförglömlig upplevelse 

 

Våra läger har mycket gemensamt oavsett inriktning. De är en blandning av gemenskap, trygghet och äventyr. Vi spenderar dagarna utomhus med aktiviteter och lekar, för sommaren spenderas bäst utomhus. Vi gör ofta egna varianter på aktiviteter för att flytta fokus från tävlingsmoment och prestationskrav till samarbete och att ha roligt. Vi lyssnar in deltagarnas egna behov och önskemål.

På sportlägret testar vi olika idrotter och lekar men har även klassiska lägeraktiviteter och bad. Under veckan testar vi på olika sporter och idrotter som både går att genomföra i lag och individuellt. Här får du verkligen chansen att testa på olika varianter av sporter, träffa massa nya kompisar och få sommarminnen som består.

 • Detta läger riktar sig till barn mellan 7-14 år. Grupperna kommer delas in utefter ålder.
 • 3 grupper om cirka 23 deltagare per lägervecka.

 • Måndag till fredag klockan 9:00-15:30, sista dagen slutar vi vid 15:00.

 • Mellanmål ingår men medtag egen lunch
 • Vi är på Kärsögården, vår kurs-och lägergård på Ekerö
 • Alla deltagare får en lägertröja.
 

Barnen delas efter anmälan in i mindre grupper om cirka 20 deltagare per grupp ungefär utifrån ålderskategorierna 8-11 år och 11-14 år. Barnen kan i anmälan ange önskemål på vänner de gärna vill vara i samma grupp som och vi gör alltid vårt bästa för att ta hänsyn till detta i gruppindelningen. Varje grupp har ca 4 ledare. Alla deltagare får en lägertröja. 

 

 

EXEMPEL PÅ EN LÄGERDAG

 • 08:20 – Samling för de som vill samåka vid Brommaplan
 • 09:00 – Morgonsamling
 • 10:00 – Aktivitetspass 1
 • 11:00 – Lunch
 • 12:00 – Aktivitetspass 2
 • 13:30 – Mellanmål med traditionella mellisdansen
 • 14:00 – Aktivitetspass 3
 • 15:00 – Avslutningssamling

 

LÄGERVECKOR 

V. 24, 25*,26

 

*Observera att det endast är måndag till torsdag på grund av midsommar under v.25

 

PRIS

Deltagaravgift: 

 • v. 24 och 26-1800kr
 • V. 25-1550kr

 

I deltagaravgiften ingår en administrationsavgift på 60 kr.

 

Medlemsavgift på 120 kr tillkommer om deltagaren inte redan är medlem i föreningen. Vårt bokningssystem känner av om deltagaren redan betalat medlemsavgift för detta kalenderår. I medlemskapet ingår vår medlemsförsäkring som deltagaren omfattas av under deltagande i all vår verksamhet. 

 

ANMÄLAN

 

*Anmälan är bindande. Deltagaravgift och medlemsavgift betalas inte tillbaka. 
 
Om vi längre fram blir tvungna att ställa in sommarens läger helt med anledning av Covid-19 får alla som önskar sin deltagaravgift tillbaka med undantag för medlemsavgift och en administrativ avgift på 300 kr. 
 
VÄNTELISTOR

Om ett läger blir fullbokat kommer ni kunna välja i vårt bokningssystem att bevaka ett läger. När det då blir en plats ledig eller att vi släpper fler platser kommer alla som bevakar de lägret få ett mejl om detta och det är först till kvarn som gäller för bokning till dessa platser.

 
 
COVID-19

Bromma KFUM kommer liksom under 2020 och 2021 följa utvecklingen av Covid-19 noga och anpassa lägrens upplägg för att följa myndigheternas rekommendationer och riktlinjer. Vi tror och räknar tyvärr med att Covid-19 kommer påverka oss även under sommarlägren 2022 men vi känner oss trygga och förberedda på att kunna genomföra våra sommarläger ändå i likhet med hur vi tidigare gjort det. Vi kommer likt 2021 ha en löpande dialog med Region Stockholm smittskyddsenhet för att säkerställa att vi kan arrangera såväl trygga som roliga sommarläger.

 
FRÅGOR?
Mejla oss gärna på bromma@kfum.se
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..