Snart kan du anmäla dig till vårterminens aktiviteter
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Empowering young people
Om oss

Empowering young people
OM BROMMA KFUM

Bromma KFUM grundades 1935 och riktar sig till barn och unga i hela västerort. Vi har bland annat aktiviteter i vår sporthall och föreningslokaler i Alvik såväl som på kurs-och lägergården Kärsögården på Ekerö. Bromma KFUM erbjuder en mängd olika aktiviteter inom bland annat idrott och kultur, läger med olika inriktningar samt bedriver socialt arbete med fokus på barn och unga


VÅR IDÉ

Vi erbjuder mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential.

 Vi utgår ifrån en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov. Det viktiga är egentligen inte vad vi gör, utan varför och hur. Därför kan man hitta alla tänkbara olika aktiviteter inom KFUM.


KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – Body, Mind & Spirit. Det är grundstenarna för all vår verksamhet i Bromma, Sverige och i hela världen.


De flesta aktiviteter vi erbjuder unga människor kan göras i många andra organisationers regi. Det finns många basketklubbar, ungdomsgårdar och scoutkårer därute. Men att vara med i KFUM handlar om så mycket mer än själva innebandyspelandet eller lägervistelsen. Det handlar om attityd och idé. Om varför och hur vi gör saker, inte bara vad vi gör. Det handlar om helheten – Body Mind Spirit.


Att skapa möjligheter för barn och unga att utvecklas är ledstjärnan för all vår verksamhet. Det handlar om att sätta barn och unga i centrum, att låta dem ta plats och få utlopp för sina intressen och viljor. Det handlar om att ta sig tid att lyssna och uppmärksamma, att engagera och entusiasmera. Genom att göra det får vi så väldigt mycket tillbaka. Unga människor som tar hänsyn och visar respekt, som tar ställning och bryr sig om andra, sin omvärld och sig själva. För människor, även unga, som mår bra och trivs har förmågan att få andra människor att må bra och trivas


Vi fokuserar på ledare

Vi har ett stort fokus på ledare. Det innebär att vi både har hög ledartäthet på våra aktiviteter samt arbetar mycket med stöd och utbildning till vår ledare. Vi kollar även årligen utdrag ur belastningsregistret på samtliga ledare som ett steg i arbetet att skapa en trygg och utvecklande miljö för de barn och unga som deltar i vår verksamhet. 


Många av våra ledare började själva som deltagare hos oss som barn. Det är såklart extra roligt att se personer utvecklas och ta sig an nya utmaningar och roller inom vår förening. Alla har möjlighet att utvecklas till ledare på olika nivåer hos oss. EN AV VÄRLDENS ÄLDSTA INTERNATIONELLA RÖRELSER
Bromma KFUM är en del av en av världens äldsta internationella rörelser. I Sverige samlar KFUM ca 250 föreningar och 40 000 medlemmar. Den viktigaste delen av vår organisation är våra lokalföreningar, men det finns en stödjande organisation även på regional och nationell nivå.


Globalt

KFUM är en del av två globala ungdomsrörelser, YMCA och YWCA. Tillsammans finns dessa organisationer i ca 130 länder och når ca 70 miljoner människor.

KFUM Sverige
All KFUM-verksamhet i vårt land samlas under riksorganisationen KFUM Sverige. KFUM Sverige ansvarar bland annat för rörelsens ideologiska frågor, profilering och kommunikation samt många av de internationella samarbetena.


Regionalt
KFUM-rörelsen i Sverige har 10 regioner som samordnar utbildning och andra gemensamma angelägenheter på regional nivå. De stöttar även de lokala avdelningarna. 


Lokalföreningar
Ca 250 föreningar i hela landet skapar verksamhet i olika former för ca 40 000 medlemmar. Här sker det mesta av verksamheten med stöd av de andra nivåerna. 


För kontaktuppgifter till olika delar av rörelsen, se vår kontaktsida

Den 14 december släpper vi anmälan till vårterminens aktiviteter
2020-11-18 15:21
Det kommer många frågor om när vi släpper anmälan till vårterminens aktiviteter. Det kommer vi göra under första halvan av december månad. 

Till vårterminen släpper vi platser till:

ANMÄLAN
Tidigare deltagare kommer ha förtur på att boka platser den 2-13 december och får information om detta via mejl. Därefter öppnar bokningen för alla den 14 december.

Du anmäler dig i vårt bokningssystem som är nytt från 2021. Deltagaravgiften och medlemsavgift betalas direkt i samband med anmälan. Anmälan är bindande. 

Vid stort intresse aktiveras en väntelista och vi kommer även försöka starta upp extra grupper.


PROVA PÅ?
Vill ni prova på? Vi kommer försöka erbjuda ett prova på tillfälle v. 4. I och med situationen med Covid-19 är vi dock osäkra på om detta kommer gå att genomföra eller inte. Du får gärna anmäla intresse för att komma på en prova-på aktivitet och så kontaktar vi dig när vi vet mer. Vill du säkra en plats är det bättre att anmäla sig direkt då det är osäkert om detta blir av.

INFORMATION MED ANLEDNING AV COVID-19

Vi har hittills kunna fortsätta med träningarna trots Covid-19 genom att göra flera anpassningar. Detta har fungerat bra och vi har märkt hur viktigt det har varit för barnen att få fortsätta med sin aktivitet för att må bra både fysiskt och psykiskt. Om inget ändras i rekommendationerna kommer vi fortsätta på samma sätt framåt och vi tror att risken är liten att vi kommer behöva ställa in. Aktuell information kring detta kommer inför terminsstart efter anmälan och aktull info om föreningens verksamhet och Covid-19 hittar du här -->


FRÅGOR?

Kontakta oss på bromma@kfum.se 

Stort tack till Gålöstiftelsen!
2020-11-16 13:58
Idag är vi extra glada att kunna meddela att Gålöstiftelsen beviljat oss vårt största ekonomiska bidrag någonsin för sommarverksamheten!
Vi är oerhört tacksamma över att detta bidrag kommer att göra det möjligt för oss att ge fler barn och unga en oförglömlig sommar i flera år framöver. 

Gålöstiftelsen har sedan många år tillbaka stöttat Bromma KFUM:s sommarverksamhet och är nu den största bidragsgivaren.
Efter pågående dialog med kansliet under det gånga året har de nu beslutat om att ökat både summa och längd på bidraget. Totalt har vi blivit beviljade bidrag från Gålöstiftelsen hela tre år framöver. Den typen av långsiktighet detta innebär för vår verksamhet är ovärderlig, inte minst i den osäkra tid vi som samhälle just nu befinner oss i. 

Vi är stolta och glada över att stärka vårt samarbete med Gålöstiftelsen och andra betydelsefulla verksamheter de stöttar och skickar ett stort tack från alla oss på Bromma KFUM. 
Kallelse till extra föreningsstämma för Bromma KFUM
2020-11-03 09:37

Styrelsen för Bromma KFUK-KFUM kallar till extra föreningsstämma. De ärenden som kommer behandlas är val av ordförande samt fyllnadsval av ledamöter. Kallelsen gick ut via mejl till samtliga medlemmar den 27 november, 2 veckor innan årsmötet, vilket är i enlighet med stadgarna.


Datum: tisdagen 10 november 

Tid: 19.30 (vi räknar med att det inte tar mer än en timme) 
Plats: digitalt via zoom 


Föredragningslista samt valberedningens förslag och motivering har skickats ut till samtliga medlemmar 2 veckor innan valet och finns på hemsidan här i mappen "extra föreningsstämma"  Dokument »


För att delta anmäler du dig till bromma@kfum.se senast söndagen 8/11. Länk samt instruktioner för zoom skickas ut till anmälda dagen innan. Vi vill påminna om att du behöver har betalat medlemsavgift för 2020 för att ha rösträtt på stämman. 


Missade du att anmäla dig i tid? Hör av dig så fort som möjligt till bromma@kfum.se så gör vi vårt bästa för att hinna få ut informationen och länk till dig så du kan delta.

 

Varmt välkommen! 

Styrelsen för Bromma KFUK-KFUM 

Angående nya restriktioner i Stockholm
2020-10-30 07:42

Hej! 

I och med de nya restriktionerna i Stockholm med anledning av Covid-19 så har vi sett över och skärpt våra riktlinjer för att minimera smittspridningen och öka säkerheten i vår verksamhet. Det handlar framförallt om att tidigare "bör" i många fall har ändrats till "ska". De skärpta riktlinjerna kan ni läsa nedan. Eftersom ni får detta idag har vi förståelse för att det kan ta några dagar för alla att ha läst och anpassat sig efter dessa. 


RÅD OCH RIKTLINJER  

  • Byt om hemma före och efter träning. Omklädningsrummen ska inte användas.  
  • Föräldrar hämtar och lämnar utanför hallen och får inte vistas i hallen under aktiviteten. För de allra yngsta eller barn med speciella behov kan undantag göras om det är nödvändigt men det är begränsat till max en medföljande vuxen/barn.  
  • Vid aktivitetens början och slut ska man minska trängsel. Grupper ska ha lämnat hallen/omklädningsrum innan träningstiden är slut och grupper får inte heller gå in i hallen/omklädningsrum innan träningstiden börjar.  
  • Deltagande i matcher och tävlingar ställs in tillsvidare 
  • Fysiska möten och aktiviteter som inte är idrottsträningar för barn födda 2005 eller senare ställs in tillsvidare eller genomförs digitalt. 

Detta är endast de skärpta reglerna. Läs igenom våra uppdaterade och skärpta regler i sin helhet här på Information med anledning av Covid-19 » 


Allra viktigast är förstås att den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i verksamhet utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under verksamhet skall man gå hem direkt. 


Dessa riktlinjer gäller naturligtvis även våra ledare. Därför vi vill vi påminna om att detta även kan leda till inställda aktiviteter. Än så länge har detta bara skett i något enstaka fall då vi i grunden har en hög ledarbemanning som gör detta enklare att hantera. Om någon träning eller verksamhet behöver ställas in, oavsett anledning, så kommer vi gå ut med information via mejl till berörda. 

Vi är glada över att kunna fortsätta hålla vår verksamhet öppen eftersom barn och unga behöver det vi erbjuder –  trygga, roliga och utvecklande mötesplatser. De behöver behålla sin vardag, coronatider eller ej.


Har ni några frågor eller funderingar är det bara att höra av sig till oss på bromma@kfum.se  

Med vänlig hälsning Bromma KFUM 


Påminnelser i samband med terminsstart
2020-09-28 11:02
Hej föräldrar,

Hösten är här och terminsaktiviteterna är igång på riktigt. Vi hoppas att alla hittat till sin grupp/tid och träningslokal.

Här kommer några påminnelser från oss nu när terminen är igång.
  • Sportadmins medlemsapp (vårt medlemssystem) kan användas för att se aktuella träningstider, platser och nyheter. Du använder den mejladress som är registrerad på dig/ditt barn och får en engångskod skickad till din mejl som du använder för att logga in.

  • Om någon träning eller verksamhet behöver ställas in, oavsett anledning, så kommer vi gå ut med information via mejl till berörda. Under skollov och röda dagar så är terminsaktiviteterna inställda.

  • Beställning av tröjor är på gång, och det kommer att delas ut om ett par veckor.         

  • Porttelefon i Alvikshallen- ring på den när ni står utanför så släpper ledarna in er från hallen. Obs! försök att ringa innan träningen startat då ringsignalen kan störa under genomgångar.

  • Med anledning av Covid-19 ber vi er att gärna byta om hemma (kläder som är anpassade för rörelse samt inneskor eller barfota). Om möjligt så bör ni hämta och lämna utanför hallen. Precis som tidigare så gäller fortsatt att den som är sjuk, även med milda symtom, inte ska delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Vi fortsätter även att uppmana till god handhygien och rekommenderar att alla tvättar händerna med tvål och vatten före och efter träningen.

Hälsningar från ledare och kansli på Bromma KFUM
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..