NU ÄR ANMÄLAN TILL VT22 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people
Om oss

Empowering young people
OM BROMMA KFUM

Bromma KFUM grundades 1935 och riktar sig till barn och unga i hela västerort. Vi har bland annat aktiviteter i vår sporthall och föreningslokaler i Alvik såväl som på kurs-och lägergården Kärsögården på Ekerö. Bromma KFUM erbjuder en mängd olika aktiviteter inom bland annat idrott och kultur, läger med olika inriktningar samt bedriver socialt arbete med fokus på barn och unga


VÅR IDÉ

Vi erbjuder mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential.

 Vi utgår ifrån en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov. Det viktiga är egentligen inte vad vi gör, utan varför och hur. Därför kan man hitta alla tänkbara olika aktiviteter inom KFUM.


KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – Body, Mind & Spirit. Det är grundstenarna för all vår verksamhet i Bromma, Sverige och i hela världen.


De flesta aktiviteter vi erbjuder unga människor kan göras i många andra organisationers regi. Det finns många basketklubbar, ungdomsgårdar och scoutkårer därute. Men att vara med i KFUM handlar om så mycket mer än själva innebandyspelandet eller lägervistelsen. Det handlar om attityd och idé. Om varför och hur vi gör saker, inte bara vad vi gör. Det handlar om helheten – Body Mind Spirit.


Att skapa möjligheter för barn och unga att utvecklas är ledstjärnan för all vår verksamhet. Det handlar om att sätta barn och unga i centrum, att låta dem ta plats och få utlopp för sina intressen och viljor. Det handlar om att ta sig tid att lyssna och uppmärksamma, att engagera och entusiasmera. Genom att göra det får vi så väldigt mycket tillbaka. Unga människor som tar hänsyn och visar respekt, som tar ställning och bryr sig om andra, sin omvärld och sig själva. För människor, även unga, som mår bra och trivs har förmågan att få andra människor att må bra och trivas


Vi fokuserar på ledare

Vi har ett stort fokus på ledare. Det innebär att vi både har hög ledartäthet på våra aktiviteter samt arbetar mycket med stöd och utbildning till vår ledare. Vi kollar även årligen utdrag ur belastningsregistret på samtliga ledare som ett steg i arbetet att skapa en trygg och utvecklande miljö för de barn och unga som deltar i vår verksamhet. 


Många av våra ledare började själva som deltagare hos oss som barn. Det är såklart extra roligt att se personer utvecklas och ta sig an nya utmaningar och roller inom vår förening. Alla har möjlighet att utvecklas till ledare på olika nivåer hos oss. EN AV VÄRLDENS ÄLDSTA INTERNATIONELLA RÖRELSER
Bromma KFUM är en del av en av världens äldsta internationella rörelser. I Sverige samlar KFUM ca 250 föreningar och 40 000 medlemmar. Den viktigaste delen av vår organisation är våra lokalföreningar, men det finns en stödjande organisation även på regional och nationell nivå.


Globalt

KFUM är en del av två globala ungdomsrörelser, YMCA och YWCA. Tillsammans finns dessa organisationer i ca 130 länder och når ca 70 miljoner människor.

KFUM Sverige
All KFUM-verksamhet i vårt land samlas under riksorganisationen KFUM Sverige. KFUM Sverige ansvarar bland annat för rörelsens ideologiska frågor, profilering och kommunikation samt många av de internationella samarbetena.


Regionalt
KFUM-rörelsen i Sverige har 10 regioner som samordnar utbildning och andra gemensamma angelägenheter på regional nivå. De stöttar även de lokala avdelningarna. 


Lokalföreningar
Ca 250 föreningar i hela landet skapar verksamhet i olika former för ca 40 000 medlemmar. Här sker det mesta av verksamheten med stöd av de andra nivåerna. 


För kontaktuppgifter till olika delar av rörelsen, se vår kontaktsida

Stängt på kansliet över jul och nyår
2021-12-15 11:20
Stängt på kansliet över jul och nyår 

I år stänger kansliet den 22 december och öppnar igen 10 januari 2022.Mailar ni bromma@kfum.se kommer ni att få svar när personalen återgår till arbetet efter julledigheten. Vid akuta ärenden hänvisar vi er till vår ordförande Annika Strömstedt: annika.stromstedt@bromma.kfum.se

 

Har du missat det senaste nyhetsbrevet? Här kan du läsa det >>

Nu är anmälan till VT22 öppen!
2021-12-15 11:11
Nu kan du anmäla dig till vårterminens aktiviteter! För dig som är tidigare deltagare är anmälan redan öppen och den 19 juli öppnar anmälan för alla.
 
AKTIVITETER
 
AKTIVITETSPERIOD
  • Terminsstart är vecka 5
  • Terminsavslutning är vecka 21
  • Ingen verksamhet på lov eller röda dagar

PROVA PÅ

Vi kommer erbjuda möjlighet till ett prova-på-tillfälle under v. 5. Det går bra att bara dyka upp på den aktivitet och tid och plats ni är intresserad av. Vill du vara säker på att inte missa detta kan ni skriva upp er på intresseanmälan så skickar vi ut information veckan innan. 

 Du anmäler intresse via vår bokningssida >> 

 

Information om tider och platser finns på respektive aktivitets sida.

Nya åtgärder för Covid-19 från 22 november
2021-11-24 15:30

Folkhälsomyndigheten rekommenderar från och med den 22 november att även fullvaccinerade personer ska testa sig för covid-19 om de får symtom. Bakgrunden till de förändrade rekommendationerna är att smittspridningen nu ökar. Det är fortsatt mycket viktigt att den som har symtom på luftvägsinfektion stannar hemma från förskolan, skolan, arbetet och fritidsaktiviteter även vid negativt testsvar för covid-19, även om symtomen är milda. Detta då spridningen av RS-virus just nu är omfattande i Sverige och inte minst de minsta syskonen till våra deltagare riskerar att drabbas hårt. 

 

Läs vad som gäller för vår verksamhet här>> 

Information med anledning av Covid-19
2021-10-08 15:27
Senast uppdaterad 30/9-2021

 

Nu har de flesta restriktioner släppts och vi kan återgå till mer nomala tider, jätteskönt! Men även fortsatt gäller att följa de kvarvarande råden från Folkhälsomyndigehten.

 

Var uppmärksam på symtom. Om du får symtom bör du stanna hemma och undvika att träffa andra. Du bör också testa dig för att ta reda på om du har covid-19. Det gäller både vaccinerade och ovaccinerade. Barn som är yngre än sex år behöver inte testa sig.

 

Folkhälsomyndighetens rekommendationer finns att läsa i sin helhet här >> https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/nationella-allmanna-rad-for-att-minska-spridningen-av-covid-19/ 

Vi söker vik. verksamhetsutvecklare för sommarläger och terminsaktiviteter
2021-08-18 13:43

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare för utveckling av våra sommarläger och terminsaktiviteter

Som verksamhetsutvecklare är du ansvarig för föreningens terminsaktiviteter och sommarläger. Sommarlägren har olika inriktningar såsom sport, teater och animation och terminsaktiviteterna har inriktning på olika sportaktiviteter med upptagsområde i Alvik-Hässelby och Järva.

Ett viktigt mål för föreningen är att öka mångfalden och nå barn i nya målgrupper i vårt upptagningsområde. Som verksamhetsutvecklare kommer du vara ansvarig för att definiera och nå dessa målgrupper.

 

Läs mer och ansök här senast 22 augusti >>

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..