Sista chansen att anmäla till sommarens läger!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Empowering young people
Om oss

Empowering young people
OM BROMMA KFUM

Bromma KFUM grundades 1935 och riktar sig till barn och unga i hela västerort. Vi har bland annat aktiviteter i vår sporthall och föreningslokaler i Alvik såväl som på kurs-och lägergården Kärsögården på Ekerö. Bromma KFUM erbjuder en mängd olika aktiviteter inom bland annat idrott och kultur, läger med olika inriktningar samt bedriver socialt arbete med fokus på barn och unga


VÅR IDÉ

Vi erbjuder mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential.

 Vi utgår ifrån en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov. Det viktiga är egentligen inte vad vi gör, utan varför och hur. Därför kan man hitta alla tänkbara olika aktiviteter inom KFUM.


KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – Body, Mind & Spirit. Det är grundstenarna för all vår verksamhet i Bromma, Sverige och i hela världen.


De flesta aktiviteter vi erbjuder unga människor kan göras i många andra organisationers regi. Det finns många basketklubbar, ungdomsgårdar och scoutkårer därute. Men att vara med i KFUM handlar om så mycket mer än själva innebandyspelandet eller lägervistelsen. Det handlar om attityd och idé. Om varför och hur vi gör saker, inte bara vad vi gör. Det handlar om helheten – Body Mind Spirit.


Att skapa möjligheter för barn och unga att utvecklas är ledstjärnan för all vår verksamhet. Det handlar om att sätta barn och unga i centrum, att låta dem ta plats och få utlopp för sina intressen och viljor. Det handlar om att ta sig tid att lyssna och uppmärksamma, att engagera och entusiasmera. Genom att göra det får vi så väldigt mycket tillbaka. Unga människor som tar hänsyn och visar respekt, som tar ställning och bryr sig om andra, sin omvärld och sig själva. För människor, även unga, som mår bra och trivs har förmågan att få andra människor att må bra och trivas


Sista chansen att anmäla till sommarens läger!
2020-05-08 13:56
Vi hoppas och planerar för att sommarens läger ska kunna gå att genomföra men med anpassningar med anledning av Covid-19. Vill du veta mer om hur vi Covid-19 säkrar våra sommarläger? Lär mer på Information med anledning av Covid-19 »

Just nu finns det framförallt plastser kvar på v. 27 på Kärsö. Det går bra att sätta upp sig på väntelista men vi uppmuntrar i första hand till att boka nu lediga platser. 

Det går att anmäla sig till:Här kommer du direkt till anmälan, kom ihåg att den är bindande*. 

Varmt välkomna att anmäla er och få en oförglömlig sommarupplevelse!

*Om vi blir tvungna att helt ställa in sommarens läger med anledning av myndigheters beslut så kommer alla som önskar få sin deltagaravgift tillbaka med undantag för medlemsavgiften på 100 kr samt en administrativ avgift på 300 kr. 
Covid 19: Inför sommarens läger
2020-05-08 11:26

Här kommer uppdaterad information kring hur vi just nu tänker kring sommarens läger med anledning av Covid-19. Utifrån gällande läge planerar vi att genomföra sommarens läger.


Vi ägnar just nu den mesta tiden åt att fundera kring lösningar för våra sommarläger så att de blir säkra både för deltagare och ledare. Vi följer självklart myndigheternas riktlinjer och rekommendationer men det är en oviss tid vi lever i. Samtidigt tror vi att sommarlägren kommer att vara extra viktiga den här sommaren. 


Förändringar kan ske snabbt och få stora konsekvenser. Vi har i nuläget inte några planer på att ställa in sommarens läger men vi vet att läget kan ändras snabbt och vi kommer göra vårt bästa för att hålla er uppdaterade hur läget inför sommaren är. Håll koll på vår hemsida, sociala medier och för er som är anmälda kommer information komma direkt via mejl. 

Det personliga ansvaret för alla deltagare 

 • Det personliga ansvaret är stort och ett barn som uppvisar minsta symptom på sjukdom ska INTE åka på sommarläger


Här är några exempel på hur vi covid-19 säkrar våra läger:

 • Vi har minskat antalet deltagare för att minska det totala antalet personer på Kärsögården.
 • Varje läger är en sammankomst med cirka 15-25 barn och cirka 5 ledare och kommer hållas separerade och vara på olika platser på Kärsögården. 
 • När det gäller social distansering kommer våra ledare att jobba mycket med att skapa övningar och lekar där barnen inte kommer så nära varandra. 
 • Vi kommer INTE att ha några stora samlingar, uppvisningar eller vattenkrig där flera läger blandas utan varje läger kommer att hålla sig för sig själv på vårt stora område.
 • Vi kommer INTE att genomföra den frivilliga övernattningen eller den  middagen som brukar vara i anslutning till det.
 • Samtliga läger kommer vara ute så mycket möjligt och om/när de kommer vara inne har vi större ytor än normalt för att kunna sprida ut oss ordentligt. 
 • Vi kommer att städa toaletter och allmänna utrymmen oftare, tillhandahålla tvål samt skapa rutiner för varje läger att tvätta sig ofta. 
 • Alla deltagare tar som vanligt med sig sin egen lunch och vi kommer äta ute så mycket som möjligt. Äter vi inomhus kommer vi sprida ut tiderna för att undvika större samlingar. 
 • Vi ser över möjligheterna att ha olika start/slut-tider för de olika lägren för att minska trängsel i samband med hämtning/lämning
Vi har stämt av dessa åtgärder med Region Stockholms smittskyddsenhet och kommer ha löpande dialog med dom framöver för att säkerställa att våra läger blir säkra såväl som roliga för både deltagare och ledare. Vi följer självklart även Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters riktlinjer och rekommendationer.

Fler åtgärder och anpassningar kan komma och då informerar vi såklart även om dessa. Du hittar den senast uppdaterade informationen här: Information med anledning av Covid-19 »

Har ni frågor, funderingar eller synpunkter är ni varmt välkomna att kontakta oss på bromma@kfum.se 

Information om sommarens läger
2020-04-17 08:06

Vi har fått en del frågor angående sommarens läger med anledning av coronaviruset Covid-19 och om de kommer gå att genomföra som vanligt. 


Vår stora förhoppning är att vi kommer kunna genomföra sommarens läger men vi ser redan nu över hur vi kan göra anpassningar för att leva upp till regeringen och folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer så som de är nu, även om vi hoppas att situationen blir bättre ju närmare sommaren vi kommer. Vi kommer naturligtvis anpassa oss till eventuella ändrade riktlinjer från folkhälsomyndigheten. Vi ser ett stort behov av att barnen har något att se fram emot och att gå på sommarläger är en fantastisk upplevelse. 


Vi ser redan nu över på vilket sätt vi kan anpassa verksamheten för att minska smittspridningen, och har bra förutsättningar då det endast är dagläger (den frivilliga övernattningen är troligt att vi ställer in) och vi är ute i princip hela tiden. Vi har dessutom stora ytor att förfoga över och har möjlighet att dela upp deltagarna i små grupper som är väl spridda.   


Om ni redan nu har fler frågor tveka inte att kontakta oss, annars kommer vi kommunicera mer detaljer till er i maj månad. 


Så håll hoppet uppe. Vi jobbar hårt för att kunna ge barnen ett oförglömligt sommarminne att se fram emot i dessa osäkra tider.  


På Information med anledning av Covid-19 » samlar vi aktuell information om hur vi arbetar med Covid-19.

 

Med vänlig hälsning Bromma KFUM Välkommen på vårt digitala årsmöte 2 april!
2020-03-31 09:12

För att minimera smittspridningen och möjliggöra för de medlemmar i riskgrupper eller som har milda symtom att kunna delta i årsmötet kommer vi i år att genomföra vårt årsmöte digitalt. Det betyder att du kan enkelt kan delta hemifrån. 


Är du medlem? 
Alla får delta på årsmötet. Men för att få rösta måste du ha betalat din medlemsavgift eller på annat sätt bekräftat skriftligt att du vill vara medlem i Bromma KFUM under 2020. Det räcker alltså inte att du har gjort det föregående år. Du kan enkelt göra det på hemsidan innan. 


Du som är ledare i terminsverksamhet blir oftast medlem i samband med att du skriver under ditt ledaravtal. Kontakta Mikaela Wikström på kansliet för att kolla om det är gjort om du är osäker.  


Handlingar

Alla handlingar och denna informationen hittar du på vår hemsida under Dokument »  i mappen årsmöte 2020. Handlingarna kommer presenteras mycket kort så läs igenom dessa innan. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor kring dom. 


Schema 

 • 18.00 - zoom öppnas för att kunna komma in och se till att allt funkar. 
 • 18.30 - mötet börjar 
 • Senast 20.00 - mötet avslutas  

Vi kommer ta några korta pauser under själva mötet. Ett tips är att förbereda lite gofika och något att dricka under mötets gång.


Att ansluta till ett digitalt årsmöte 

Vi kommer att använda oss av verktyget Zoom för att ha vårt årsmöte digitalt. 


Du kan om du vill ladda ner Zoom appen och ansluta via den både på din dator eller mobil, men det går också att ansluta direkt via din webbläsare.För att du ska känna dig trygg med tekniken kommer vi att öppna upp ”rummet” redan kl 18:00 så att du i lugn och ro kan komma in och testa din utrustning. Årsmötet kör igång kl 18:30 och beräknas hålla på til senast 20.00.

  

Tryck på denna länk för att komma till Zoom och Bromma KFUMs årsmöte. 

Skriv in i både förnamn och efternamn när du ansluter. 

 

Förslag till mötesordning 
En mötesordning beskriver hur själva mötet går till rent praktiskt.


 • För varje punkt i dagordningen kommer vi att gå igenom följande steg: 
  1. Presentation av rapport, förslag etc. inkl. Huvudförslag. Dessa kommer vara korta, max 1-2 minuter så läs igenom underlagen innan.
  2. Frågor
  3. Presentation av ev. andra förslag
  4. Debatt med talarlista 
  5. Sammanställning förslag (propositionsordning) 
 • Omröstning 
 • För att sätta upp dig på talarlistan skriv du ditt namn i chatten och väntar på att mötesordföranden ger dig ordet. Tänk på att hålla dig kortfattat. Talartiden begränsas till max 1 minut. 
 • För att skicka in ett yrkande mejlar du detta till bromma@kfum.se. Skriv även ditt telefonnummer så att du kan nås för frågor rörande ditt yrkande snabbt. 
 • Stäng av mikrofonen om du inte talar, det minskar risken för störande bakgrundsljud 
 • Omröstningar kommer i första hand att ske med acklamation, i andra hand via mentimeter 
 • Det finns tre sätt att bryta mötet: 
  - Ordningsfråga – t.ex. begäran om paus eller önskemål om förtydligande från presidiet
  - Sakupplysning – kort upplysning som kan underlätta eller förkorta debatten, får inte vara argumenterande utan ska tillföra fakta i en fråga.  
  - Replik – endast som svar på tal för någon som känner sig personligt påhoppad 
 • Närvaro och röstlängd 
  - En närvarokoll görs i början av mötet.  
  - I samband med detta ställs frågan om du har betalat medlemsavgiften under 2020 alt gjort en skriftlig bekräftelse i tex ledaravtal eller liknande. Vi väljer att lita på vad ni säger. 
 • Särskilt viktigt att tänka på i samband med digitala möten är: 
  - att undvika bakgrundsljud 
  - att stänga av mikrofonen när du inte talar 
  - att stänga av video om det går trögt eller ljudet hackar 

Problem eller frågor? 

Om du inför mötet har frågor eller under mötet har problem mejla bromma@kfum.se eller ring 08-26 27 52 

Anpassning av verksamheten med anledning av Covid-19
2020-03-26 10:01

Vi får många frågor kring Coronaviruset Covid-19 och vi förstår att många känner sig oroliga. Vi befinner oss i en extraordinär situation och vi gör vårt bästa i denna svåra situation för att hålla er uppdaterade om hur det påverkar vår verksamhet. Bromma KFUM tar denna situation på största allvar och vi månar om våra medlemmars hälsa och välmående.


Vi vill förtydliga att vi följer Folkhälsomyndigheten, Regeringen coh Riksidrottsförbundets rekommendationer och riktlinjer, då vi som förening inte har en högre kompetens eller expertis än dem och vi förlitar oss därför på att de fattar bra och genomtänkta beslut. Vi gör löpande riskbedömningar gällande våra aktiviteter utifrån de riktlinjer och rekommendationer som finns.


Rekommendationen från svenska myndigheter är just nu att idrott för barn bör fortgå och är minst lika viktig som tidigare. Att vara fysiskt aktiv och ha roligt tillsammans främjar inte bara en god hälsa, det bidrar även till att minska oro och ångest, något som kan vara minst lika viktigt i en tid som denna. Det är viktigt att fortsätta hålla öppet eftersom barn och unga behöver det vi erbjuder – trygga, roliga och utvecklande mötesplatser. De behöver behålla sin vardag, coronatider eller ej.


Detta förutsätter naturligtvis att vi är måna om varandra och att vi alla respekterar och följer de rekommendationer som finns.


Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi beslutat om följande anpassningar i vår verksamhet:

 • Precis som tidigare så gäller fortsatt att den som är sjuk, även med milda symtom, inte ska delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningen ska man gå hem direkt.
 • Ledare har fullt mandat att skicka hem deltagare de bedömer ej är 100% friska.
 • Vi fortsätter även att uppmana till god handhygien genom att be deltagarna tvätta händerna med tvål och vatten före och efter träningen (alt. använda handsprit om sådan finns tillgänglig). Detta gäller naturligtvis även ledare.
 • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar om möjligt istället.
 • Kramas inte eller gör ”high-five” i dagsläget. Kom med glada kommentarer i stället!
 • Om möjligt så bör man byta om hemma före och efter träning.
 • Dela inte vattenflaskor och undvik att äta i hallen.
 • Undvik trängsel t.ex. vid kö till ett redskap/station eller vid in och utpassering till hallen.
 • Om möjligt så be att föräldrar hämtar och lämnar utanför hallen
 • När det är möjligt genomförs träningar och aktiviteter utomhus.

Dessa rekommendationer gäller naturligtvis även våra ledare. Därför vi vill flagga för att detta även kan leda till inställda aktiviteter. Än så länge har detta bara skett i något enstaka fall då vi i grunden har en hög ledarbemanning som gör detta enklare att hantera.


Om någon träning eller verksamhet behöver ställas in, oavsett anledning, så kommer vi gå ut med information via mejl till berörda.


Vi har samlat aktuell information gällande Covid-19 på vår hemsida, hur det påverkar vår verksamhet och även tips på hur man kan bemöta barn och ungas oro och frågor: Information med anledning av Covid-19 »


Så snart nya riktlinjer kommer ut eller läget förändras så är vi beredda att agera snabbt och anpassa vår verksamhet efter den rådande situationen.


Vi respekterar att alla hanterar denna situation olika och har full förståelse för de medlemmar som är oroliga. Om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss så ska vi försöka besvara dem.


Med vänlig hälsning

Bromma KFUM

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..