Nu kan du anmäla dig till sommarens läger!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Empowering young people
Om oss

Empowering young people
OM BROMMA KFUM

Bromma KFUM grundades 1935 och riktar sig till barn och unga i hela västerort. Vi har bland annat aktiviteter i vår sporthall och föreningslokaler i Alvik såväl som på kurs-och lägergården Kärsögården på Ekerö. Bromma KFUM erbjuder en mängd olika aktiviteter inom bland annat idrott och kultur, läger med olika inriktningar samt bedriver socialt arbete med fokus på barn och unga


VÅR IDÉ

Vi erbjuder mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential.

 Vi utgår ifrån en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov. Det viktiga är egentligen inte vad vi gör, utan varför och hur. Därför kan man hitta alla tänkbara olika aktiviteter inom KFUM.


KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – Body, Mind & Spirit. Det är grundstenarna för all vår verksamhet i Bromma, Sverige och i hela världen.


De flesta aktiviteter vi erbjuder unga människor kan göras i många andra organisationers regi. Det finns många basketklubbar, ungdomsgårdar och scoutkårer därute. Men att vara med i KFUM handlar om så mycket mer än själva innebandyspelandet eller lägervistelsen. Det handlar om attityd och idé. Om varför och hur vi gör saker, inte bara vad vi gör. Det handlar om helheten – Body Mind Spirit.


Att skapa möjligheter för barn och unga att utvecklas är ledstjärnan för all vår verksamhet. Det handlar om att sätta barn och unga i centrum, att låta dem ta plats och få utlopp för sina intressen och viljor. Det handlar om att ta sig tid att lyssna och uppmärksamma, att engagera och entusiasmera. Genom att göra det får vi så väldigt mycket tillbaka. Unga människor som tar hänsyn och visar respekt, som tar ställning och bryr sig om andra, sin omvärld och sig själva. För människor, även unga, som mår bra och trivs har förmågan att få andra människor att må bra och trivas


Anpassning av verksamheten med anledning av Covid-19
2020-03-26 10:01

Vi får många frågor kring Coronaviruset Covid-19 och vi förstår att många känner sig oroliga. Vi befinner oss i en extraordinär situation och vi gör vårt bästa i denna svåra situation för att hålla er uppdaterade om hur det påverkar vår verksamhet. Bromma KFUM tar denna situation på största allvar och vi månar om våra medlemmars hälsa och välmående.


Vi vill förtydliga att vi följer Folkhälsomyndigheten, Regeringen coh Riksidrottsförbundets rekommendationer och riktlinjer, då vi som förening inte har en högre kompetens eller expertis än dem och vi förlitar oss därför på att de fattar bra och genomtänkta beslut. Vi gör löpande riskbedömningar gällande våra aktiviteter utifrån de riktlinjer och rekommendationer som finns.


Rekommendationen från svenska myndigheter är just nu att idrott för barn bör fortgå och är minst lika viktig som tidigare. Att vara fysiskt aktiv och ha roligt tillsammans främjar inte bara en god hälsa, det bidrar även till att minska oro och ångest, något som kan vara minst lika viktigt i en tid som denna. Det är viktigt att fortsätta hålla öppet eftersom barn och unga behöver det vi erbjuder – trygga, roliga och utvecklande mötesplatser. De behöver behålla sin vardag, coronatider eller ej.


Detta förutsätter naturligtvis att vi är måna om varandra och att vi alla respekterar och följer de rekommendationer som finns.


Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi beslutat om följande anpassningar i vår verksamhet:

  • Precis som tidigare så gäller fortsatt att den som är sjuk, även med milda symtom, inte ska delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningen ska man gå hem direkt.
  • Ledare har fullt mandat att skicka hem deltagare de bedömer ej är 100% friska.
  • Vi fortsätter även att uppmana till god handhygien genom att be deltagarna tvätta händerna med tvål och vatten före och efter träningen (alt. använda handsprit om sådan finns tillgänglig). Detta gäller naturligtvis även ledare.
  • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar om möjligt istället.
  • Kramas inte eller gör ”high-five” i dagsläget. Kom med glada kommentarer i stället!
  • Om möjligt så bör man byta om hemma före och efter träning.
  • Dela inte vattenflaskor och undvik att äta i hallen.
  • Undvik trängsel t.ex. vid kö till ett redskap/station eller vid in och utpassering till hallen.
  • Om möjligt så be att föräldrar hämtar och lämnar utanför hallen
  • När det är möjligt genomförs träningar och aktiviteter utomhus.

Dessa rekommendationer gäller naturligtvis även våra ledare. Därför vi vill flagga för att detta även kan leda till inställda aktiviteter. Än så länge har detta bara skett i något enstaka fall då vi i grunden har en hög ledarbemanning som gör detta enklare att hantera.


Om någon träning eller verksamhet behöver ställas in, oavsett anledning, så kommer vi gå ut med information via mejl till berörda.


Vi har samlat aktuell information gällande Covid-19 på vår hemsida, hur det påverkar vår verksamhet och även tips på hur man kan bemöta barn och ungas oro och frågor: Information med anledning av Covid-19 »


Så snart nya riktlinjer kommer ut eller läget förändras så är vi beredda att agera snabbt och anpassa vår verksamhet efter den rådande situationen.


Vi respekterar att alla hanterar denna situation olika och har full förståelse för de medlemmar som är oroliga. Om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss så ska vi försöka besvara dem.


Med vänlig hälsning

Bromma KFUM

Information om årsmötet
2020-03-20 08:49
Nu finns äntligen handlingarna tillängliga till årsmötet här på hemsidan. Du hittar dom under Dokument » De har också skickats ut i nyhetsbrevet som gick ut den 19 mars. 

Med anledning av Covid-19 och att vi har en hel del medlemmar som tillhör riskgrupper och som rekommenderas att stanna hemma har vi beslutat att göra årsmötet digitalt för att så många som möjligt ändå ska kunna delta. Vi håller på att ordna detta nu och kommer gå ut med all praktisk information om hur det kommer fungera så snart som möjligt. 

Vid frågor kontakta bromma@kfum.se 
Kom ihåg att anmäla till sommarens läger!
2020-03-18 16:56
Det händer mycket just nu och det finns mycket osäkerhet. Men snart kommer det en sommar och vi kommer tillbaka till en vardag. Vi hoppas och planerar för att sommarens läger ska kunna gå att genomföra som vanligt även om vi självklart kommer ta hänsyn till det eventuella smittoläget då. Men just nu planerar vi och ser fram emot läger på underbara Kärsö och Lovö mellan v.25-28.

Vi erbjuder:
Tveka inte att anmälda dig/ditt barn och få några oförglömliga dagar och veckor i sommar. Det är viktigt att ha något att se fram emot nu när det är oroligt runtomkring.
Information med anledning av Covid-19
2020-03-12 13:18

Uppdaterad 19/3-2020

Vi gick i förra veckan ut information till alla i föreningen hur vi som förening arbetar och agerar med anledning av Covid-19.  Vi följer självklart folkhälsomyndighetens och andra myndigheters rekommendationer och beslut.

För tillfället betyder det att vi fortsätter med vår verksamhet. Det är viktigt att fortsätta hålla öppet eftersom barn och unga behöver det vi erbjuder –  trygga, roliga och utvecklande mötesplatser. De behöver behålla sin vardag, coronatider eller ej. Det är viktigt att mötas och träna för att må bra på alla sätt och vis.

Uppmaningen är dock att alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga som snuva och halsont, stannar hemma och undvika sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Du måste vara symtomfri i minst 2 dagar innan du kommer. Detta gäller samtliga i föreningen, såväl deltagare som ledare och personal. 

Vi följer noga utvecklingen varje dag och kommer informera er direkt om något förändras, så det kan vara bra att hålla kolla på er mejl. Tveka inte att höra av er om ni har några frågor kring detta till bromma@kfum.se 


______________________________________________________________________________________________________

12/3-2020

Hej,  

På grund av utvecklingen gällande Covid-19 kommer här uppdaterad information som vi ber alla att ta del av och följa: 
 
Folkhälsomyndigheten ser nu tecken på samhällsspridning av covid-19 och uppmanar alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga som snuva och halsont, att stanna hemma och undvika sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.  


 
Under perioder då influensavirus och annan smitta sprids är det alltid bra att vara extra noga med hygienen; att tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, undvika att röra vid ansiktet eller ögon, hosta och nysa i armvecket och framförallt, stanna hemma om du har symtom. 
 
Upplever du några symtom på ovanstående så ber vi dig att avstå från att delta i aktiviteter och träningar. Du ska vara symtomfri i minst 2 dagar innan du kommer tillbaka till aktiviteter. Detta gäller såväl deltagare som ledare och personal i vår förening.  


Föreningen följer Folkhälsomyndigheten och andra myndigheters rekommendationer. Vi följer noga utvecklingen varje dag och kommer informera er direkt om något förändras från tidigare. Så håll koll på er mejl och här på hemsidan för aktuell information.


Har ni frågor eller funderingar kring detta är det bara att höra av sig till kansliet på bromma@kfum.se
 

Med vänlig hälsning  
Bromma KFUM 

Det går fortfarande att anmäla sig till vårens aktiviteter!
2020-02-05 10:57
Vårterminen drog igång vecka 5 men det finns fortfarande platser kvar i många grupper och det går jättebra att hoppa på nu. Tveka inte att anmäla dig/ditt barn till någon av våra roliga terminsaktiviteter.

Har du frågor kan du kontakta oss på bromma@kfum.se 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..