Sista chansen att anmäla till sommarens läger!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Empowering young people

Hej och välkommen till Bromma KFUM!
Vi skapar mötesplatser där barn och unga människor kan utvecklas till sin fulla potential.

Förutom Bromma omfattar vårt upptagninsområde hela västerort vilket inkluderar Hässelby, Vällingby, Kista, Rinkeby, Spånga och Tensta. Även Kungsholmen, Hägersten, Essingen, Gröndal och Liljeholmen är områden som ligger nära och bra till. 

Vi utgår ifrån en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov. Det viktiga är egentligen inte vad vi gör, utan varför och hur. Därför kan man hitta alla tänkbara olika aktiviteter inom KFUM.


KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – Body, Mind & Spirit. Det är grundstenarna för all vår verksamhet i Bromma, Sverige och i hela världen.


Varför just i Bromma KFUM?

De flesta aktiviteter vi erbjuder unga människor kan göras i många andra organisationers regi. Det finns många basketklubbar, ungdomsgårdar och scoutkårer därute. Men att vara med i KFUM handlar om så mycket mer än själva innebandyspelandet eller lägervistelsen. Det handlar om attityd och idé. Om varför och hur vi gör saker, inte bara vad vi gör. Det handlar om helheten – Body Mind Spirit.


Att skapa möjligheter för barn och unga att utvecklas är ledstjärnan för all vår verksamhet. Det handlar om att sätta barn och unga i centrum, att låta dem ta plats och få utlopp för sina intressen och viljor. Det handlar om att ta sig tid att lyssna och uppmärksamma, att engagera och entusiasmera. Genom att göra det får vi så väldigt mycket tillbaka. Unga människor som tar hänsyn och visar respekt, som tar ställning och bryr sig om andra, sin omvärld och sig själva. För människor, även unga, som mår bra och trivs har förmågan att få andra människor att må bra och trivas


Alla som är medlemmar och deltar i våra aktiviteter och verksamhet omfattas av vår medlemsförsäkring.


Vi fokuserar på ledare

Vi har ett stort fokus på ledare. Det innebär att vi både har hög ledartäthet på våra aktiviteter samt arbetar mycket med stöd och utbildning till vår ledare. Vi kollar även årligen utdrag ur belastningsregistret på samtliga ledare som ett steg i arbetet att skapa en trygg och utvecklande miljö för de barn och unga som deltar i vår verksamhet. 


Många av våra ledare började själva som deltagare hos oss som barn. Det är såklart extra roligt att se personer utvecklas och ta sig an nya utmaningar och roller inom vår förening. Alla har möjlighet att utvecklas till ledare på olika nivåer hos oss. 

En film om KFUM
Nyheter från vår verksamhet