NU ÄR ANMÄLAN TILL VT22 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people

Utbytesprogram med lägergårdar i KFUM 2021 

I KFUM finns det runtom i Sverige flera föreningar som har arrangerar sommarläger på sina lägergårdar. För att öka samverkan mellan dessa föreningar och ge unga ledare en möjlighet till en roligt och utvecklande erfarenhet arrangera några föreningar ett utbyte 

 

Är du ung ledare mellan 16-30 år finns nu möjligheten att under en vecka i sommar delta i utbytesprogrammet och spendera en vecka som lägerledare i en annan KFUM förening. Du får en rolig och utvecklande upplevelse och träffa nya vänner inom KFUM-rörelse. Utöver att du själv får värdefulla erfarenheter bidrar du till ett erfarenhetsutbyte där du delar med dig av hur det fungerar i din hemförening och tar med dig goda idéer hem inför nästa års lägerverksamhet.

 

Grundkrav för att delta i utbytet 

 • Du måste vara mellan 16-30 år.
 • Du ska ha arbetat som lägerledare i något år i din hemförening för att kunna åka på utbytet
 • Du vill och hoppas kunna vara lägerledare i din hemförening under 2020 
 • Om du är sommarlägerledare i din hemförening i år åker du iväg på utbyte någon annan vecka.

Information om själva utbytet 

I år deltar 3 föreningar/lägergårdar i utbytet.

 • Uppsala KFUM (lägergård Alnäs)
 • Bromma KFUM, (lägergård Kärsögården) i Stockholm
 • KFUM Umeå (lägergårdar Nydala och Norrbyskär)

Varje förening får möjlighet att skicka och ta emot 3 ledare under en vecka i sommar.  

Du som åker iväg är ledare under samma förutsättningar som de andra i den mottagande föreningen. Du som åker iväg förväntas dela med dig av dina erfarenheter från din hemförening till den förening du besöker och ta med dig goda idéer tillbaka och bidra till att utveckla sommarlägerverksamheten i din hemförening till nästa år. Under hösten hoppas vi att alla utbytesledare kan gå EMMA-utbildningen tillsammans om pandemiläget tillåter. 

 

Den mottagande öreningen ordnar boende om det behövs och den som är utbytesledare får ersättning för resa och mat under utbytet. Man får samma arvode som de andra ledarna i den förening man besöker. 

 

Gårdar/föreningar som är med i utbytet  

Här beskriver vi kortfattad det föreningar och gårdar som är med i utbytet. Gå in på respektive förenings hemsida för att läsa mer om deras sommarlägerverksamhet. Vill du veta ännu mer om föreningen och deras sommarläger rekommenderar vi att kolla in deras hemsida. 

 

Namn: Bromma KFUM 
Plats: Kärsögården och Lovö, Ekerö (Stockholm) 
Veckor med sommarläger: v.24-27 (v.27 är det endast lägret Gröna Dar) 
Typ av sommarläger: sport, teater, animation, kärsökul, äventyr-och vildmark och Gröna Dar för barn med funktionsnedsättningar för barn ca 8-15 år. Observera att alla läger inte finns alla veckor. 
Arvode: Under 18- 300 kr/dag, över 18 – 500 kr/dag, arbetstid ca 8-17  
Hemsida: www.bromma.kfum.se (titta under lovaktiviteter för respektive läger) 

Kontaktperson: Mikaela Wikström, mikaela.wikstrom@kfum.se, 08- 26 27 52
 

Namn: Uppsala KFUM 
Plats: Alnäs, södra Uppsala 
Veckor med sommarläger: 24-32 
Typ av sommarläger: basket, beachvolleyboll, budo, cirkus, fiske, idrott, klättring, pyssel, segling, sommar, studs, teater, tennis, TTP (tricking, trampolin och parkour) och vindsurfing 
Arvode: 33 h arbetsvecka, under 18 år 70kr/h, 18-20 år, 85 kr/h, över 20 år 95kr/timme 
Hemsida: https://kfumalnas.se/sommarlovsveckor/lager-2021/  

Kontaktperson vid frågor: Cecilia Ohlsson, 

  

Namn:  KFUM Umeå 
Plats:  Nydala, Umeå
Veckor med sommarläger:  v.26; Supersommar Klättra, V.27; Supersommar Studsmatta Mästerkockarna, V.29: Rollspel Supersommar Studsmatta, v.32: Studsmatta Bollsport, V.33 Studsmatta
Typ av sommarläger: Se ovan
Arvode:  Som ledare förväntar vi oss att man är på lägergården kl8-16 måndag till fredag, vi bjuder på lunch och mellanmål samt frukost på fredagar. Arvode för ledare är : Ledare under 18 år = 150 kr/dag, Ledare =200 kr/ dag .
Hemsida: https://umea.kfum.se/lager-pa-nydala/

 

Ansökan 

Du anger i ansökan önskemål om vart du vill åka och vilka veckor du kan åka. Du får gärna ange flera alternativ och veckor för att öka möjligheten att vi kan matcha dig.

 1. Sök i detta formulär senast 31 maj 
 2. Du söker till din hemförening som gör ett urval vilka de rekommenderar att skicka iväg 
 3. Alla deltagande föreningar gör tillsammans matchning och urval  
 4. Den gården/föreningen som du matchas mot kommer ringa för ett kort samtal för att berätta mer om dom och ställa frågor till dig 
 5. Slutligt besked under v.22