NU ÄR ANMÄLAN TILL VT22 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people

Ledarrådet - för ledarutveckling och ledarvård

Ledare är kärnan i Bromma KFUMs verksamhet och de allra flesta i föreningen är unga ledare. Utan dom har vi ingen verksamhet. Därför är ledarutveckling och ledarvård en del av vår kärnverksamhet. Unga är inte bara möjliga ledare i framtiden utan de är ledare här och nu. 

 

För att öka fokuset på ledarutveckling och ledarvård i föreningen och ge ledarna själva större inflytande och ägandeskap i detta startar vi hösten 2020 ett ledarråd för ledarutveckling och ledarvård som drivs av ledarna själva.

 

Syfte 

Att ledarna i föreningen ska känna ägandeskap över hur vi arbetar med ledare, ledarutveckling och ledarvård i föreningen och säkerställa att de får möjlighet att påverka i den här frågan. Gruppen blir också ett sätt att kanalisera ledarnas engagemang i den här frågan och ooch säkerställa inflytande över frågan om ledarskap, ledarutveckling och ledarvård i föreningen och kanalisera engagemang för detta arbete. 

Ansvar 

Gruppens arbete handlar om att ge förslag på hur vi ska arbeta med ledarutveckling och ledarvård i föreningen samt planera och genomföra aktiviteter kopplat till detta tillsammans med kansliet. 

Det kan exempelvis handla om: 

  • Fundera på vad för typ av utbildningar som behövs  
  • Arrangera utbildning/workshops i ämnen/områden som de upplever behövs 
  • Arrangera ledarträffar, tex kickoffs osv 
  • Hjälpa till att ta fram förslag till ledarfilosofi = vad för värderingar ska en efterleva som ledare, vad innebär det att vara ledare, hur är man som ledare i Bromma KFUM osv
  • Hjälpa till att ta fram förslag på årshjul med utbildningar/ledarträffar 
  • Kunna bidra med värdefulla perspektiv och kunskap till styrelsen i frågor kopplat till ledarutveckling och ledarvård

Utformning 

Gruppen består av cirka 5 ledare som bör representera olika delar av verksamheten. Du bör ha varit aktiv som i ledare i våra aktiviteter under senaste två åren. Gruppen arbetar med stöd och handledning av kansliet samt samverkar med styrelsens verksamhetsutskott. Alla ledare får möjlighet att anmäla intresse till att vara med i gruppen till kansliet som sätter samman gruppen. Kansliet ger ekonomiska ramar för arbetet. Gruppen jobbar tillsammans ett år i taget, december till december. 

 

Anmäl intresse

Du som är intresserad av att vara med anmäler intresse till bromma@kfum.se där du berättar lite kort varför du vill vara med i gruppen. Anmäl intresse senaste 31 januari 2021.