NU ÄR ANMÄLAN TILL HT21 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people
Om oss

Information med anledning av Covid-19

Senast uppdaterad 30/9-2021

 

Nu har de flesta restriktioner släppts och vi kan återgå till mer nomala tider, jätteskönt! Men även fortsatt gäller att följa de kvarvarande råden från Folkhälsomyndigehten.

 

Var uppmärksam på symtom. Om du får symtom bör du stanna hemma och undvika att träffa andra. Du bör också testa dig för att ta reda på om du har covid-19. Det gäller både vaccinerade och ovaccinerade. Barn som är yngre än sex år behöver inte testa sig.

 

Folkhälsomyndighetens rekommendationer finns att läsa i sin helhet här >> https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/nationella-allmanna-rad-for-att-minska-spridningen-av-covid-19/ 

Hur kan vi prata med och bemöta barns frågor och oro?
Barn och unga märker såklart av vad som händer runtomkring dom och de påverkas också av hur deras föräldrar eller omsorgsgivare själva reagerar och agerar. Det viktigaste som vuxen när ett barn är oroligt, är att förmedla lugn och trygghet.

Svara så enkelt och konkret som möjligt på det barnet frågar om. Överös inte med vuxendetaljer, och kom ihåg att det är viktigt att skilja på sina egna och barnets känslor. När vi vuxna drar igång vårt eget orossystem så kan det ha en starkare påverkan på barnet än bilden i sig.

Om barnen under våra aktiviteter uttrycker oro finns det flera saker som kan vara bra att tänka på.

  • Prata med barn om deras oro
  • Ta dig tid att lyssna ordentligt
  • Utgå från barnens frågor
  • Håll dig endast till fakta
  • Behåll lugnet och förmedla hopp

MER INFORMATION
Här kan ni läsa råd och rekommendationer om hur kan prata med barn om detta men även information som kan vara till hjälp för er om ni själva känner oro.