NU ÄR ANMÄLAN TILL HT21 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people

Rapportera närvaro för dig och deltagare
Som ledare i Bromma KFUM ansvarar du för att rapportera närvaro för dig själv och de andra deltagarna. Eftersom ni är flera i varje ledaregrupp räcker det med att en person gör detta för varje grupp. Kom överens tillsammans om vem som gör det varje gång och gör det i direkt anslutning till varje aktivitet.

Sportadmins ledarapp 
Börja med att ladda ner sportadmins ledarapp.

Logga in
Första gången du läggs in som ledare (detta görs av kansliet) i en grupp i sportadmin får du ett mejl med instruktioner för hur du loggar in.

Du loggar sedan in med hjälp av ett användar ID som brukar följa formen fornamn.efternamn. Om du glömmer bort lösenordet kan du återställa det själv, instruktioner skickas då till din mejl.

Rapportera närvaro på plats i ledarappen
Du rapporterar närvaron direkt i ledarappen vilket gör det enkelt att göra det direkt på plats. Den finns till både iphone och android 

Närvaro tas under fliken ”Rapportera”. Klicka på en aktivitet, markera vilka som varit på plats och klicka därefter på ”Bekräfta”.

Har du problem med appen kontakta oss på kansliet på bromma@kfum.se så hjälper vi till. 

Glömt lösenord?
Har du glömt lösenordet eller har problem med inlogg hör av dig till oss på kansliet på bromma@kfum.se så hjälper vi till.

Tidrapportera arvode

Från och med hösten 2020 tidrapporteras arvode direkt i Sportadmins ledarapp istället för på papper.

 
  • Steg 1 - rapportera vanlig närvaro för själva aktiviteten
  • Steg 2 - tidrapportera arvode. Du hittar funktionen i menyn under "mer".
  • Steg 3 - Fyll i korrekta bankuppgifter. Det gör du under din profil som är på förstasidan i appen. Du ansvarar själv för att fylla i och uppdatera korrekta uppgifter i god tid ifall de ändras.
  • Steg 4 - Kontrollera att dina kontaktuppgifter och adress stämmer under din profil 
Vi vill gärna att ni gör detta löpande varje vecka gärna i anslutning till aktiviteten, det är så mycket lättare än att försöka komma ihåg i efterhand och då kan vi betala ut arvode snabbare. 
 
I ledarappen kan ni själva se hur mycket arvode ni har fått hittills och när det är utbetalt efter uppdragsperiodens slut. 
 
Rapportera planeringstid för terminsverksamhet
Det finns inget bra sätt att lösa rapporteringen av planeringstid i sportadmin så det hanterar vi separat utanför. Varje grupp/verksamhet samlar ihop en rapport med planeringstiden för alla ledare i gruppen och mejlar in till bromma@kfum.se. 
 

Betala skatt? 

Detta är lite krångligt med olika regler beroende på olika saker. 

 

Om man är idrottsledare så får man tjäna upp till ca 20 000 kr per år från vår förening utan att behöva betala skatt. De flesta uppdrag vi har räknas man som idrottsledare men inte alla. 

 

För de som inte är idrottsledare gäller att man inte behöver betala skatt om man tjänar under cirka 20 000 kr/år totalt sett oavsett vem man får lön/arvode ifrån. Om ni kommer göra det eller inte vet ni bara själva och därför får ni fylla i och skicka in ett intyg till oss så drar vi inte skatt, som ni hittar här. Du mejlar in ifyllt intyg till bromma@kfum.se i god tid innan arvodet för aktuell ledarperiod ska betalas ut. Vi brukar informera de som ev behöver fylla i detta intyg ifall de behöver göra det. 

 

Om ni i år betalar för mycket i skatt gör det egentligen inte så mycket för ni kommer få tillbaka det under nästa år i så fall men det dröjer då lite längre tid innan ni får de pengarna.  

 

Vi vet att detta kan vara lite krångligt så tveka int att höra av er till oss på kansliet och ställ frågor så går vi igenom det.

Utbetalning av arvode

Utbetalning av arvode sker alltid efter avslutat uppdrag och generellt månaden efter sista aktiviteten för den perioden. 


Vi betalar ut alla ledares arvode för en period samtidigt för att underlätta hanteringen. För att säkerställa att alla får sitt arvode utbetalt så snart som möjligt är det viktigt att alla tidrapporterar, arvodesrapporterar och registerar sina bankuppgifter i god tid.

Utbetalningstider
Dessa kan variera under olika år beroende på när aktiviteterna ligger så ställ frågan för att veta säkert.

  • För höstterminen -  25 januari
  • För vårterminen - 25 juni
  • För sommarläger - 25 augusti
Exempel:
Detta betyder att vi betalar ut arvode för alla som har varit lägerledare en månad efter den sista lägerveckan som brukar vara i juli. Du kanske är lägerledare bara under juni och tänker att du får ditt arvode i juli, men eftersom vi betalar ut allas arvoden samtidigt så får du också ditt arvode i augusti.
 

Betala skatt? 

För dig som är idrottsledare (alla utom de som är lägerledare på teater, animation och BMS-lägret) är arvodet skattefritt om du tjänar max 23 800 kr från Bromma KFUM under 2021. Du kan eventuellt komma över den här gränsen på ett år om du är ledare på både terminsaktiviteter under våren och hösten samt sommarlägerledare. Hör gärna av dig till någon på kansliet så kollar vi på det.

 

Om du är ledare på teaterlägret, animationslägret eller BMS-lägret kan du få skattefritt arvode om du tjänar mindre än 20 135 kr under 2021 totalt sett. Då måste du fylla i ett intyg, som ni hittar här, och meddela oss detta. 

 

Om det mot förmodan skulle bli fel med skatten så kommer det att lösa sig automatiskt kommande år då skatteverket håller koll på att det i slutändan blir rätt. Har du betalat för mycket i skatt kommer du få tillbaka det nästa år tex. Det är såklart tråkigt att behöva vänta på pengarna så om du är osäker fråga oss ansvariga så kikar vi närmare på hur det funkar för just dig.