NU ÄR ANMÄLAN TILL VT22 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people

Utbildningar för dig som är ledare i Bromma KFUM

Vår verksamhet är helt beroende av ledare. Utan ledare kan vi inte genomföra våra termins, lov-och lägeraktiviteter. Därför prioriterar och fokuserar vi på stöd till och utveckling av våra ledare.


Hos oss behöver du inte vara “färdig” för att kunna bli ledare. Hos Bromma KFUM får du oavsett tidigare erfarenhet möjlighet att växa och utvecklas i din egen takt och utifrån dina intresseområden. 


Utöver stöd från våra anställda verksamhetsutvecklare, exempelvis i form av samtal och coachning får du även möjlighet till att gå ledarutbildningar. Du kan delta både i våra egna lokala utbildningar, gå webbutbildningar samt delta i regionala, nationella och internationella ledarutbildningar inom KFUM Sverige och den internationella YMCA-rörelsen. 


Är du intresserad av att gå någon av dessa utbildningar? Prata gärna med den verksamhetsutvecklare du har närmast kontakt med eller någon annan på kansliet för att se vilka utbildningar som är på gång i närtid. 


SAMTAL OCH COACHNING ENSKILT OCH I GRUPP

En central del av våra ledares utveckling sker genom samtal och coachning med ansvarig tjänsteperson på kansliet eller med våra mest erfarna ledare. Dessa samtal kan ske både i grupp tillsammans med de andra ledarna för samma aktivitet/område gällande ledargruppens utveckling och arbete, utveckling av aktivteten men också enskilt med större fokus på den personliga utvecklingen. BODY MIND SPIRIT SOMMARLÄGER

Det här är ett läger för dig som är eller vill bli ledare på något utav Bromma KFUM’s terminsaktiviter eller läger. Detta är inte bara ett sommarläger utan vår viktigaste ledarutbildning som sträcker sig längre än bara lägerveckorna med uppföljning under hösten.  

Under första lägerveckan utbildningen kommer deltagarna utbildas i KFUM Sveriges två första ledarutbildningssteg i dess utbildningstrappa. I utbildningen får deltagarna verktyg för att jobba med grupper, kommunikation och reflektera. Under andra veckan lägerveckan praktiserar deltagarna som ledaraspiranter på något utav de övriga lägren ut på Kärsögården. I detta moment får deltagarna möjlighet att praktisera sina nya ledarkunskaper och befästa och fördjupa dessa med stöd från en mentor.HELHETEN - KFUM SVERIGES PAKET FÖR LEDARSKAPSUTBILDNING

KFUM tror på att stärka unga genom att ge dem ansvar, vilket gör att vi satsar mycket på ledarskapsutbildningar. KFUM Sveriges paket för ledarskapsutbildningar kallas Helheten och består av fem steg.


Helheten har två huvudsakliga fokusområden:

  • Ledarskap & personlig utveckling
  • KFUM

Syftet med Helheten är att erbjuda rörelsens medlemmar relevanta ledarskapsutbildningar på flera olika nivåer för att stimulera engagemang och ledarutveckling, så att hela KFUM i Sverige kan fortsätta skapa meningsfulla mötesplatser där unga människor möter sina aktuella behov och utvecklas till sina fulla potential.


Helheten består av fem utbildningar:

  • Introduktion till KFUM – George: Om KFUM
  • Introduktion till ledarskap – Williams: Grundläggande ledarskap & personlig utveckling
  • Fördjupningskurs i ledarskap – Emma: Fördjupningskurs om KFUM och i ledarskap & personlig utveckling
  • Avancerad ledarskapsutbildning – Mary: Avancerad utbildning om KFUM och i ledarskap & personlig utveckling
  • Processledarutbildning – ”Kuffen”: KFUMs Utbildning för ledare som vill bli Emma-utbildare

George och Williams kan göras i vilken ordning som helst. Dessa är relativt korta och genomförs med fördel i grupp, men kan även göras individuellt. Alla föreningar kan genomföra dessa och materialet är tillgängligt online.


Emma är en helgkurs och bygger på att deltagare har gjort George och Williams. Det är primärt regionerna i KFUM som erbjuder Emma.


Mary är en avancerad ledarskapsutbildning under en hel vecka för ledare över 20 år och ledarerfarenhet från rörelsen. KFUM Sverige arrangerar Mary, eventuellt i samarbete med en KFUM region. Mary genomförs utomlands och hos någon YMCA eller YWCA förening.


Ledare med längre ledarerfarenhet har möjlighet att utbilda sig till Emma-utbildare. Denna utbildning sker under en helg med vissa förberedelseuppgifter. KFUM Sverige anordnar denna utbildning, eventuellt i samarbete med en KFUM region.


DIGITALA UTBILDNINGAR

Här samlar vi digitala utbildningar du kan genomgå på egen hand.Gå pilotutbildningen Safe Space från KFUM Sverige

På KFUM Sveriges riksårsmöte ROM 2019 beslutades att införa en obligatorisk barnskyddsutbildning för ledare  inom KFUM-rörelsen i Sverige. Denna utbildning som kallas Safe Space håller nu på att tas fram och utvecklas av KFUM Sverige och Bromma KFUM har blivit erbjudna att vara med som pilotförening för att testa och utvärdera utbildningen inför lanseringen under 2022. 

 

Utibldningens övergripande mål är att alla KFUMs mötesplatser är fria från diskriminering, trakasserier och övergrepp. Syftet med utbildningen är att alla ledare inom KFUM-rörelsen har kunskap och verktyg för att förebygga alla former av våld och diskriminering mot barn och unga, samt handlingsförmåga vid oro eller misstanke om att ett barn far illa. 

 

Du som ledare går utbildningen på egen hand digitalt och ger sedan feedback till KFUM Sverige som de tar med sig i vidareutvecklingen av utbildningen. Pilotomgången genomförs under maj och juni 2021 och du anmäler intresse att gå den till bromma@kfum.se