NU ÄR ANMÄLAN TILL HT21 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people
Om oss

Covid 19: Inför sommarens läger
2020-05-08 11:26

Här kommer uppdaterad information kring hur vi just nu tänker kring sommarens läger med anledning av Covid-19. Utifrån gällande läge planerar vi att genomföra sommarens läger.


Vi ägnar just nu den mesta tiden åt att fundera kring lösningar för våra sommarläger så att de blir säkra både för deltagare och ledare. Vi följer självklart myndigheternas riktlinjer och rekommendationer men det är en oviss tid vi lever i. Samtidigt tror vi att sommarlägren kommer att vara extra viktiga den här sommaren. 


Förändringar kan ske snabbt och få stora konsekvenser. Vi har i nuläget inte några planer på att ställa in sommarens läger men vi vet att läget kan ändras snabbt och vi kommer göra vårt bästa för att hålla er uppdaterade hur läget inför sommaren är. Håll koll på vår hemsida, sociala medier och för er som är anmälda kommer information komma direkt via mejl. 

Det personliga ansvaret för alla deltagare 

  • Det personliga ansvaret är stort och ett barn som uppvisar minsta symptom på sjukdom ska INTE åka på sommarläger


Här är några exempel på hur vi covid-19 säkrar våra läger:

  • Vi har minskat antalet deltagare för att minska det totala antalet personer på Kärsögården.
  • Varje läger är en sammankomst med cirka 15-25 barn och cirka 5 ledare och kommer hållas separerade och vara på olika platser på Kärsögården. 
  • När det gäller social distansering kommer våra ledare att jobba mycket med att skapa övningar och lekar där barnen inte kommer så nära varandra. 
  • Vi kommer INTE att ha några stora samlingar, uppvisningar eller vattenkrig där flera läger blandas utan varje läger kommer att hålla sig för sig själv på vårt stora område.
  • Vi kommer INTE att genomföra den frivilliga övernattningen eller den  middagen som brukar vara i anslutning till det.
  • Samtliga läger kommer vara ute så mycket möjligt och om/när de kommer vara inne har vi större ytor än normalt för att kunna sprida ut oss ordentligt. 
  • Vi kommer att städa toaletter och allmänna utrymmen oftare, tillhandahålla tvål samt skapa rutiner för varje läger att tvätta sig ofta. 
  • Alla deltagare tar som vanligt med sig sin egen lunch och vi kommer äta ute så mycket som möjligt. Äter vi inomhus kommer vi sprida ut tiderna för att undvika större samlingar. 
  • Vi ser över möjligheterna att ha olika start/slut-tider för de olika lägren för att minska trängsel i samband med hämtning/lämning
Vi har stämt av dessa åtgärder med Region Stockholms smittskyddsenhet och kommer ha löpande dialog med dom framöver för att säkerställa att våra läger blir säkra såväl som roliga för både deltagare och ledare. Vi följer självklart även Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters riktlinjer och rekommendationer.

Fler åtgärder och anpassningar kan komma och då informerar vi såklart även om dessa. Du hittar den senast uppdaterade informationen här: Information med anledning av Covid-19 »

Har ni frågor, funderingar eller synpunkter är ni varmt välkomna att kontakta oss på bromma@kfum.se 


Nyhetsarkiv
Kom och prova på!2020-08-17 16:23