NU ÄR ANMÄLAN TILL HT21 ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Empowering young people
Om oss

Anpassning av verksamheten med anledning av Covid-19
2020-03-26 10:01

Vi får många frågor kring Coronaviruset Covid-19 och vi förstår att många känner sig oroliga. Vi befinner oss i en extraordinär situation och vi gör vårt bästa i denna svåra situation för att hålla er uppdaterade om hur det påverkar vår verksamhet. Bromma KFUM tar denna situation på största allvar och vi månar om våra medlemmars hälsa och välmående.


Vi vill förtydliga att vi följer Folkhälsomyndigheten, Regeringen coh Riksidrottsförbundets rekommendationer och riktlinjer, då vi som förening inte har en högre kompetens eller expertis än dem och vi förlitar oss därför på att de fattar bra och genomtänkta beslut. Vi gör löpande riskbedömningar gällande våra aktiviteter utifrån de riktlinjer och rekommendationer som finns.


Rekommendationen från svenska myndigheter är just nu att idrott för barn bör fortgå och är minst lika viktig som tidigare. Att vara fysiskt aktiv och ha roligt tillsammans främjar inte bara en god hälsa, det bidrar även till att minska oro och ångest, något som kan vara minst lika viktigt i en tid som denna. Det är viktigt att fortsätta hålla öppet eftersom barn och unga behöver det vi erbjuder – trygga, roliga och utvecklande mötesplatser. De behöver behålla sin vardag, coronatider eller ej.


Detta förutsätter naturligtvis att vi är måna om varandra och att vi alla respekterar och följer de rekommendationer som finns.


Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi beslutat om följande anpassningar i vår verksamhet:

  • Precis som tidigare så gäller fortsatt att den som är sjuk, även med milda symtom, inte ska delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningen ska man gå hem direkt.
  • Ledare har fullt mandat att skicka hem deltagare de bedömer ej är 100% friska.
  • Vi fortsätter även att uppmana till god handhygien genom att be deltagarna tvätta händerna med tvål och vatten före och efter träningen (alt. använda handsprit om sådan finns tillgänglig). Detta gäller naturligtvis även ledare.
  • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar om möjligt istället.
  • Kramas inte eller gör ”high-five” i dagsläget. Kom med glada kommentarer i stället!
  • Om möjligt så bör man byta om hemma före och efter träning.
  • Dela inte vattenflaskor och undvik att äta i hallen.
  • Undvik trängsel t.ex. vid kö till ett redskap/station eller vid in och utpassering till hallen.
  • Om möjligt så be att föräldrar hämtar och lämnar utanför hallen
  • När det är möjligt genomförs träningar och aktiviteter utomhus.

Dessa rekommendationer gäller naturligtvis även våra ledare. Därför vi vill flagga för att detta även kan leda till inställda aktiviteter. Än så länge har detta bara skett i något enstaka fall då vi i grunden har en hög ledarbemanning som gör detta enklare att hantera.


Om någon träning eller verksamhet behöver ställas in, oavsett anledning, så kommer vi gå ut med information via mejl till berörda.


Vi har samlat aktuell information gällande Covid-19 på vår hemsida, hur det påverkar vår verksamhet och även tips på hur man kan bemöta barn och ungas oro och frågor: Information med anledning av Covid-19 »


Så snart nya riktlinjer kommer ut eller läget förändras så är vi beredda att agera snabbt och anpassa vår verksamhet efter den rådande situationen.


Vi respekterar att alla hanterar denna situation olika och har full förståelse för de medlemmar som är oroliga. Om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss så ska vi försöka besvara dem.


Med vänlig hälsning

Bromma KFUM


Nyhetsarkiv
Kom och prova på!2020-08-17 16:23